16 april 2017

Voor het meisje met de donkere haren en bruine ogen.


Lieve X, vandaag stuurde je mij dat je het niet meer zag zitten, ik ben er voor je.

Je voelt je eenzaam en onbegrepen, en dat begrijp ik, niet alleen ik, maar enorm veel mensen begrijpen dit gevoel.

Iemand die niet door een depressie is gegaan kan niet begrijpen wat voor een gevoel je hebt.
Het gevoel van leegte, het gevoel dat iedereen je raar bekijkt. Of het gevoel dat iedereen op je neer kijkt. Gewoon.. een eenzaam gevoel.

Ik ben hier om tegen je te zeggen dat er wel mensen zijn die je begrijpen, ik ! Ik begrijp je, en je bent niet alleen.

Je vraagt jezelf af of je ooit liefde gaat vinden, of je ooit iemand gaat vinden die het geduld heeft om te leven met iemand "zoals jij". Zoals jij ? Een mens ? Een mens van vlees en bloed en een mens die gevoelens heeft? 

Ik stel mezelf dezelfde vraag iedere dag. Maar het probleem zijn wij niet, het probleem is de maatschappij. Vanaf de moment als je een psychiater of therapeut bezoekt krijgt je een stempel. En waarom ? Omdat je hulp zoekt voor je "problemen" ? 

Zeikerds. Iemand die jou een stempel geeft verdient jou liefde niet lieverd. Iemand die op jou neerkijkt verdient jou aandacht niet. Zet het even uit je hoofd om een relatie te hebben, en zorg er eerst voor dat je jezelf graag ziet, dat je gelukkig bent met jezelf. DAN pas kan je jezelf open stellen voor iemand anders & zal je voelen dat je er veel meer plezier van hebt. 
Ik vecht ook tegen verlatingsangst, als ik hou van iemand dan kan ik mezelf niet inbeelden om die persoon kwijt te spelen. Dat is het leven nu eenmaal.. Mensen komen & gaan, maar diegene die het verdienen, die zullen wel in je leven blijven.

Stop gewoon met te twijfelen aan jezelf. Je bent zo'n mooi meisje, bent zo slim en prachtig vanbinnen. Maar niet perfect. En dat is ok, perfect zijn is niet makkelijk & onnodig. Jij bent perfect op je eigen manier. Jij bent jij & niemand anders. Stel jezelf open voor de hulp die je nodig hebt & haal het niet meer in je hoofd om er een einde aan te maken.

Je zou zoveel missen. Je zou zoveel achter laten, wat moet er met je familie gebeuren ? Je zou zo egoïstisch zijn om hen achter te laten met hetzelfde gevoel dat jij nu hebt. 
Vecht, vecht tegen jezelf & op een dag zal je kunnen zeggen dat je hebt gewonnen.
Dat je vrede hebt met wie je bent. Een pracht persoon met een klein hartje. 

& Fuck it, als jij even wat heftiger reageert als een ander, laat je dan maar even gaan, want dat wil zeggen dat het nodig is. Maar doe geen domme dingen ! En als je iemand anders pijn doet, probeer het dan goed te maken, de mensen die van je houden zullen je wel begrijpen.

Je ben zo prachtig en uniek. Ik dacht steeds in mezelf als ik je zag, wauw, zo'n mooi meisje ! Zo'n Marokkaanse schoonheid, ik wou dat ik zo'n mooie ogen had ! En nu laat je mij zien dat je ook prachtig bent vanbinnen.

Je zegt " Ik heb zoveel liefde te geven. " Wie houd je tegen ? Geef die aan de mensen die reeds in je leven zijn & laat het mannelijke geslacht even voor wat het is. Zij verdienen je liefde niet. Geef je mama liefde, zij zal het ook moeilijk hebben met wat jij doormaakt. Geef je vriendinnen liefde, zij proberen er te zijn voor je. 

En als het tijd is, dan zal er wel een man zijn die je neemt voor wie je bent. Maar zorg er eerst voor dat je zelf kan leven met wie je bent.

Lieve X. Ik ben er voor je, ook al kennen wij elkaar niet goed, ik ben er voor je.
Ik luister naar wat je te zeggen hebt & zal mijn uiterste best doen om je te begrijpen en een stukje van de liefde te geven die ik zo vrijwillig weggeef. Want ook ik heb veel liefde te geven. En jij krijgt die van mij. 

Kijk naar jezelf in de spiegel, en kijk hoe prachtig je bent met die donkere haren en bruine ogen. Vanbinnen & vanbuiten, en daar mag je trots op zijn ! Adem diep in en uit & besef dat je nog een heel leven voor je hebt. Een prachtig leven.

Lieve X. Ik ben er voor je & ik begrijp je. Je hoeft je niet eenzaam te voelen. Want ik ben er voor je.

XOXO- An

3 opmerkingen:

 1. Lieve X

  Eerst en vooral.. ik weet niet wat het is om bipolair te zijn.. maar ik weet wel hoe het voelt om eenzaam te zijn, je anders te voelen dan de rest. Het belangrijkste dat je moet onthouden is dat je niets te bewijzen hebt! So what dat je een beetje anders zou zijn? Er zijn zo veel mensen die je graag zien om wie je bent! Zo veel mensen die je niet hoeft te overtuigen van je geweldige karakter. Leer van jezelf te houden want dat ben je waard <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met jezelf in strijd liggen, is iets heel menselijks. Ik denk niet dat je iemand gaat tegenkomen die nog nooit met twijfels heeft gezeten om zijn of haar identiteit. De inhoud en aanzet van die twijfels zullen verschillend zijn voor iedereen, maar ze zijn er wel. Hopelijk voel je je hierdoor minder 'vreemd', want dat ben je helemaal niet. Iedereen is uniek op zijn/haar eigen manier en das helemaal oké! Stel je voor dat er maar 1 smaak van ijs zou bestaan, hoe saai zou dat zijn ? ;) jezelf graag zien is prioriteit nummer 1. Met jezelf moet je, hoe je het ook draait of keert, heel je leven lang doorgaan. Dan kan je het beter gezellig maken met jezelf eh! Verspreid die liefde die je hebt over jezelf en je naasten. Je verdient het om geliefd te zijn, want je bent minstens evenveel waard als een ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve meid,
  het lijkt alsof de donkere dagen voor eeuwig duren maar ik beloof je dat je de zonneschijn terug gaat vinden. het lijkt alsof iedereen tegen je is en de wereld niet voor jouw is gemaakt. maar deze wereld is niet hetzelfde zonder jou. je bent uniek en dat zal altijd zo blijven. wij zien je graag. ook al kennen we elkaar niet. vrienden en familie kunnen niet zonder jou. Probeer te genieten van de kleine dingetjes in het leven. Het kan zo mooi zijn <3 ik vind het enorm sterk van je dat je je verhaal aan An hebt kunnen vertellen... laat dit het begin zijn van een mooie toekomst met veel geluk en liefde.
  dikke Kus
  Cara x

  BeantwoordenVerwijderen