1 april 2017

Makeup kit must-haves !


De eerste keer dat ik iemand anders zijn make up ging doen, stond ik te staren naar mijn hoopje make up met een gigantisch vraagteken boven mijn hoofd wat ik nu in Godsnaam moest meenemen. Vandaag, 1 jaar later, heb ik essentials die standaard in mijn kit zitten en die ik graag deel met de beginnelingen onder jullie.
I know it's been a while since I've posted a blogpost, I'm sorry for that, maar ik had het zo enorm druk. Plotseling zit mijn agenda volgeboekt met klanten voor make up.

Dit wil dus zeggen dat ik nog steeds doe wat ik graag doe ! Maar dus iets minder tijd heb om te bloggen, ik ben nog wel super actief op Facebook en Instagram, so make sure to follow me there ! :-)

---

Van Foundation tot borstels, van mascara tot wimper krullers, er is zoveel make up op de markt dat het bijna onmogelijk is om eraan te beginnen, toch wil ik graag met jullie delen hoe ik het voor elkaar heb gekregen om een basis kit op te starten !

Ik heb sowieso een checklist thuis liggen voor ik vertrek naar een klant om er zeker van te zijn dat ik alles bij heb, deze lijst kan alvast een lijdraad zijn voor als jullie een checklist willen maken.

Wees jezelf ervan bewust dat make up belachelijk veel geld kost, zonder te investeren kan je het eigenlijk al vergeten.

1 jaar geleden had ik eigenlijk maar 2 verschillende foundations, 1 oogschaduw pallet, een paar lippenstiften en nog wat andere basics.
Als er geen haast bij is dan kan je het gewoon zo opbouwen en dan heb je vroeg of laat wel alles wat je nodig hebt.

Make up case

Eerst en vooral heb je al iets nodig waar je alles kan insteken, want alles ronddragen met een plastieke tas komt ook niet professioneel over.
Momenteel maak ik nog gebruik van deze make up case die ik vorig jaar met kerstmis kreeg van mijn schoonzusje, maar ik wil met de tijd overstappen naar iets groter, want hij begint wat krap te worden haha.

Mijn oog is gevallen op deze van Amazon :

Maar ben er nog niet 100 % uit wat het zal worden. 

1. Moisturizer, primer en Micellair water


1 Van de belangrijkste zaken bij make up is de basis. Een mooi doek zorgt voor een mooi schilderij.

Ik reinig altijd eerst de klant haar gezicht met een wattenschijfje en wat micellair water, breng dan met een borstel wat moisturizer aan en zal dan nog primer aanbrengen, dan ben ik zeker dat de basis in orde is.

De moisturizer die ik gebruik is de Vitamine E creme van Jacob hooy, goedkoop en echt de perfecte basis voor elk huidtype.

Foundation en concealer.Als visagist is het belangrijk om rekening te houden met verschillende kleuren, omdat niet al je klanten dezelfde huidskleur hebben, als je een groot budget hebt kan je best een foundation pallet kopen, ikzelf heb gewoon heel veel foundations aangeschaft het laatste jaar.

Ik zweer persoonlijk bij de Makeup forever HD foundation om te gebruiken op klantjes, maar ik heb al van vele gehoord dat zij het RCMA foundation palette aanraden, dit is iets prijziger maar je hebt super veel variatie in kleuren.


Make up remover whipes


Dit is altijd handig om op zak te hebben, voor foutjes te corrigeren etc.

Spotcleaner


Deze van Cinema secrets is de perfecte om mee te reizen. Je kan tussen je klanten in gemakkelijk je borstels hiermee reinigen. Buiten reinigen zal het ook ontsmetten en dat is echt een must als mua.

Ik heb deze net voor het eerst gebruikt en ik wil niets anders meer, hij is écht the best !
Plus hij ruikt als heaven !


Alcohol spray


Hygiëne is 1 van de belangrijkste zaken als mua, en als er iets is wat desinfecteert, dan is het wel alcohol ! Met deze spray kan je achteraf je paletten reinigen om er zeker van te zijn dat alles ontsmet is.


Pincet

Verdwaalde haren zijn nooit fijn, dus het is altijd handig als je iets bij hebt om ze even weg te pitsen.

Mix pallet en spatula 

Ik mix heel vaak foundations, en daar is deze heel handig voor, je kan het ook op de achterkant van je hand doen maar dan kan het wel eens een smerig boeltje worden.


Handgel

Dit verklaard zichzelf.. Ik doe dit heel vaak zodat de klant kan zien dat ik mijn handen reinig, dat geeft ze toch een fijn gevoel om te weten dat je hygiënisch te werk gaat.

Zakdoekjes/ Keukenrol

Ook dit verklaard zichzelf.. Altijd handig om bij te hebben.


Oorstokjes

Super handig om foutjes te corrigeren ED.

Wegwerp mascara stokjes + lipstick applicators.


Mascara of lipstick aanbrengen met de applicator zelf is een enorme NO-GO !! Dus iets meenemen om achteraf te reinigen of weg te werpen is een must !

Op Aliexpress kan je al 50 stuks kopen voor €2 ofso.

Poeders

Zowel losse als vaste poeder is aanwezig in mijn kit. De losse poeder gebruik is vooral voor onder de ogen de concealer te setten en de vaste poeder om de rest van het gezicht te setten.

De vaste poeder die ik aanraad is ofwel die van Mac, ofwel een translucent van Catrice, deze is verkrijgbaar in't Kruidvat. :-)

Concealers en correctors 

Ik zwéér bij de " nieuwere " Liquid high coverage van Catrice.
Het enige nadeel is dat hij er maar in 3 kleuren is :-(.
Deze gebruik ik onder de ogen


Correctors spreken ook voor zich, daar heb ik niet echt een aanrader voor, ben ik zelf nog naar op zoek :-).

Oogschaduw pallets.

1 Van de belangrijkste producten van je make up kit, ik raad aan om hierbij niet te besparen op kwaliteit.
Er is niets vervelender dan oogschaduw die niet deftig blend of chalky is.

Ikzelf maak veel gebruik van de paletten van Morphe ( de 35 collectie ).
Deze zijn goed van kwaliteit, niet duur en hebben veel variatie in kleur.

Verder heb ik nog veel losse oogschaduw pannetjes van BV Mac, make up geek, Nyx, ...

Ook pigmenten en glitter kan je altijd meenemen.

Eyeliner

Ikzelf gebruik het liefste een gel-liner, met name die van Maybelline, deze droogt smudgeproof.

Als je liever een ander soort liner gebruikt kan ik die van NYC nog wel aanraden.

Oogpotloden en lip penselen

Van deze is mijn collectie ook nog vrij bescheiden. De zwarte van Yves rocher is voor mij wel de beste

Verder heb ik gehoord dat die van make up forever en urban decay aanraders zijn.


Make up borstels


Obviously.. Als jullie een aparte blogpost willen over welke make up brushes ik essentieel vind in mijn make up kit laat het mij dan even weten. :-)

Blush

Hierbij kan je kiezen of je voor een blush palette gaat of aparte blushes meeneemt, in het begin nam ik steeds een blush pallet mee, maar sinds ik deze van w7 heb ontdekt, neem ik deze altijd mee. Ze zijn zo prachtig en goed ! Lipsticks

Dit is voor mij ook steeds een enorm raadsel, welke kleuren neem ik mee ? Welke formule neem ik mee ? Ik heb laatst gewoon een handtas vol gesmeten en ALLES meegenomen. Uiteindelijk ben je met een paar liquids, butter en glosses gesteld, neem gewoon een variatie van kleuren mee en you're good to go.

Mascara

Ondanks dat je het aanbrengt met een apart stokje is het wel belangrijk om een goede mascara te gebruiken. Neem een waterproof mee en een gewone.

Wimperlijm + Valse wimpers

De witte duo wimperlijm is een aanrader, en ook die van house of lashes.
Qua lashes gebruik ik meestal de demi wispies van Ardell of Eylure dramatic ( als ze dramatisch willen. )

Kauwgom / DEO

Je komt nogal vrij dicht bij je klant, en er is niets erger dan dat je adem niet fris ruikt of je oksels stinken. Neem het mee voor de zekerheid.

Safety pins

Speaks for itself, right ?

Bronzer / Contour kit
Highlighter
Slijper
Oogprimer
Pigments
Settingspray
Beautyblender(s)

Zo, dit is alles wat ik meeneem in mijn make up kit als ik klanten ga opmaken.
Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben ! 

Vergeet dit zeker niet te delen en te subscriben op al mijn social media.XOXO- An

Follow me on : InstagramFacebook and Bloglovin'. 

2 opmerkingen: