5 maart 2017

Hoe zorg je ervoor dat je foundation de hele dag blijft zitten ?


Hoe je je make up aanbrengt is even belangrijk als de producten die je gebruikt. Als je huid begint te glimmen, of je foundation blijft niet zitten, dan zijn deze tips perfect voor je !

Basisje leggen


Het ultieme geheim van make up, is hoe je je huid behandeld en verzorgd. 

Als je huid niet is voorbereid op producten, dan is het ook logisch dat het niet blijft zitten en niet mooi oogt.

Logisch toch ? Een muur begin je ook niet te schilderen zonder te primen. Niet dat ik mezelf wil vergelijken met een muur.. Ahum.

Af en toe je huid scrubben kan ook al wonderen doen. Hierdoor verwijder je de dode huidcellen en zal de foundation ook mooier ogen.

Goed hydrateren dus ! 


Gebruik een primer ! 

Vele slagen deze stap over, maar is toch onmisbaar voor mij, het is gewoon een kwestie van de juiste match te vinden voor je huidtype.

Als je een droge huid hebt kan je best gaan voor een hydraterende primer.


Bij een vette huid kan je dan weer beter kiezen voor een matterende primer.
Zélfs voor grote poriën bestaan er primers ! 

Dit zal er allemaal niet alleen voor zorgen dat je foundation langer blijft zitten, maar ook dat het aanbrengen vele makkelijker is.

Hoe breng je je foundation het beste aan ?

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik zweer bij de beauty blender. Nu is er een klein wonder gebeurt & breng ik tegenwoordig mijn foundation op verschillende manieren aan, dit hangt er van af wat voor dekking ik wil.

Als ik wil gaan voor een iets mindere dekking : dan gebruik ik een stippling brush.
Voor een full coverage : Kabuki brush
& voor iets tussenin : Beauty blendah !

Ik zal wel altijd met mijn beauty blender over mijn gezicht gaan om ervoor te zorgen dat dat ge-airbrush effect blijft ;-).

Investeer dan ook in deftige producten !! De dupes van de beauty blender doen lang niet het werk wat de originele doet. 

En als je dan écht je geld er niet aan wil geven dan raad ik de miracle sponge aan van Real Techniques, die komt nog het dichtste in de buurt.

Ready, SET, Go !Set je foundation ! Héél belangrijk. En niet enkel je foundation, maar ALLE cream products. Als je dit niet doet dan is de kans groot dat je product er gewoon af glijdt in de loop van de dag.

Setten is heel simpel : Gewoon een laagje poeder eroverheen et voilà ! 

Ik doe dit vooral op mijn neus en voorhoofd omdat dat het snelste vettig wordt.

( Let op met talc poeders, deze kunnen enorm uitdrogen. )

En buiten poeder om te setten, gebruik je een setting spray ! Dit zal de producten nog een éxtratje geven om het einde van de dag te halen.

Ik kan je verzekeren, dat als je deze stappen gebruikt je foundation de hele dag flawless zal zijn & zal blijven zitten ! :-) Mocht je toch nog beginnen glimmen, dan kan je steeds een compacte poeder meenemen om bij te werken.

-XOXO- An

Follow me on : InstagramFacebook and Bloglovin'. 

1 opmerking: