10 februari 2017

Zilver shampoo do's and don'ts

Hier spreek ik vooral uit eigen ervaring. Ik heb al een paar stoten met mijn haar uitgehaald waar je ogen van zou trekken, en hieruit heb ik ook veel geleerd.

Een tijd geleden kleurde ik mijn haar kleur, nuja, mijn kapster kleurde mijn haar grijs.
Prachtig resultaat, echt waar ! 
Maar grijs.. Het was ZO snel af. En hoe ongeduldig en perfectionistisch dat ik dan ook ben met mijn haar, kon ik niet wachten om terug naar de kapper te gaan. 

Dus ik ging wat op onderzoek uit en experimenteerde wat met zilvershampoo.. Jammer genoeg liep dit een beetje mis.. Ahum. Zodat jullie deze fail niet hoeven mee te maken, leen ik mijn tips uit !

Wat is zilvershampoo ?


Zilvershampoo is een paars gepigmenteerde shampoo die wordt gebruikt bij grijs of blond haar om de gele gloed eruit te halen. 
Het is dus geen kleuring en zal je haar niet lichter maken.

Do's


 • Als je haar iets te geel is, was dan je haar met zilvershampoo. Masseer het zachtjes in je haar onder de douche +- 3 - 5 minuten en spoel het dan af. 
 • Als je echt een wit effect wil, laat het dan +- 10 min inwerken en spoel het dan af.
 • Je haar goed verzorgen na het wassen met zilvershampoo. Het is niet perse slecht voor je haar, maar bevat geen verzorgende bestandsdelen, dus een voedend masker of een voedende conditioner is aan te raden.
 • Was je haar 1 a 2 keer per week met zilvershampoo als je geen paarse gloed wil over je haar. 
 • Als je toch een paarse gloed in je haren hebt gekregen, was het dan 2 - 3 keer met gewone shampoo en dan gaat het er wel uit.

Dont's


 • Je haar wassen met zilvershampoo als het net is gekleurd. Je schubben staan open van de kleuring waardoor deze sneller pigment zullen opnemen en je kans hebt dat je haar paars of blauw uitslaat.. Zoals ik dus heb voorgehad. Ahum Als je het dan toch wil wassen met zilvershampoo, laat het dan niet intrekken.

 • Laat het ook niet TE lang intrekken als je eens gek wil doen.. Begin met 10 minuten, en zie dan achteraf wat het resultaat is. Als het niet veel heeft gedaan, dan kan je het volgende keer langer doen.
 • Elke dag je haar wassen is niet goed. Elke dag je haar wassen met zilvershampoo is gewoon SLECHT.
 • Het voedt je haar niet en zal er dus voor zorgen dat je haar droger wordt.

Verder raad ik gewoon aan om niet teveel te experimenteren als je er niet zoals mij wil bijlopen haha.
Vraag altijd raad aan een kapper als je vragen hebt ( hoewel zij ook niet altijd alles weten. )

Een heel goede zilvershampoo is die van Schwarzkopf, te koop bij de kappers winkels : -XOXO- An

Follow me on : InstagramFacebook and Bloglovin'. 

1 opmerking:

 1. Ik had laatst ook zilvershampoo gekocht. Helaas werkt het bij mij voor geen ene meter, en ik laat het best lang intrekken. Misschien maar weer eens langs de kapper.

  BeantwoordenVerwijderen