21 februari 2017

Wat ik niet zo leuk vind aan bloggen en social media / Ik wil ranten.Ik blog nu bijna 1 jaar. Ik heb veel fouten gemaakt, mensen leren kennen, mezelf geërgerd en vooral veel geleerd. Wat zijn nu de positieve en negatieve punten aan bloggen en social media in het algemeen ??
Eerst en vooral heb ik er nog geen moment spijt van gehad, mijn blog is zowat mijn kindje en eigenlijk een beetje een dagboek dat ik deel met iedereen. Uiteraard kies ik zelf wat ik wel en niet wil delen, maar zoals jullie wel weten heb ik niet veel geheimen ;-).

Echter zijn er ook veel nadelen of minder positieve punten aan verbonden.

Positieve punten : 

Laat ik beginnen met een aantal positieve punten zodat jullie niet denken dat ik Debby downer ben. :-)
 • Ik heb al super veel mensen leren kennen door Instagram en mijn blog en eigenlijk door mijn passie met beauty, met sommige kan ik het beter vinden als andere maar over het algemeen zijn het allemaal schatjes !
 • Ik heb zelf al super veel geleerd, van bewerken van foto's, sociale media, communicatie en jawel, na jaren lang sukkelen ken ik eindelijk de DT regel. ( Uiteraard maak ik daar zoals iedereen nog fouten in, dus niet komen muggenziften als je deze nog vindt haha.)
 • Ik zie mezelf enorm groeien. Niet enkel met mijn blog natuurlijk, mijn lay out etc is er enorm op vooruit gegaan enzo, maar buiten dat ben ik nog enorm bezig met Instagram, freelance make up en werk ik enorm aan mezelf, voor mezelf ;-).
 • Ik heb ontdekt dat die echt mijn passie is.
 • Mijn make up skills groeien nog iedere dag.
 • De erkenning die ik krijg, daar ben ik super blij mee en maakt mijn dag helemaal goed ! 

Zo kan ik super veel zaken aanhalen die ik positief vond het laatste jaar, maar jammer genoeg zijn er ook nadelen verbonden aan bloggen.

Minder positieve punten :


Ieder voor zich. Dat is toch iets wat me enorm is opgevallen in het bloggen, natuurlijk is niet iedereen zo maar er zijn er veel die zichzelf op de eerste plaats zetten. Bijvoorbeeld tips delen etc of elkaars blog delen, blijkbaar is dat iets wat we elkaar niet gunnen.. Sad sad world.

Frustraties. Soms word ik zo gefrustreerd als ik zo hard werk aan iets en het de erkenning niet krijgt wat ik had gehoopt. Dit is een normale zaak en iets wat ik er jammer genoeg bij moet nemen in het bloggen en Instagrammen, maar het blijft toch pijn doen als ik bijvoorbeeld hoop om eens een repost te krijgen van een merk en dit niet gebeurt.

Tijd te kort. Tijd maak je zelf of course, maar als je zoals ik voltijds werkt, na je uren ook al eens bijklust, een sociaal leven te onderhouden hebt EN dan ook nog eens moet bloggen. Ja dan wordt het soms al wel eens te veel. Ik heb het al vaak gezegd, moest ik hiermee mijn kost kunnen verdienen zou ik geen moment twijfelen.

Sociale media is vergif. En dat is dan misschien niet alleen op het bloggen, maar in het algemeen. Ik ben een enorme social media addict en mijn gsm is praktisch vergroeid met mijn hand maar soms wou ik toch dat ik nog in de middeleeuwen leefde en er geen social media was. 

Er zijn altijd mensen die ik wil vergelijken met vergif. Sommige mensen die stonden als eerste in de rij als ze " commentaar " uitdeelden. Dat zijn zo van die mensen die altijd overal wel commentaar op hebben, en nooit iets positief kunnen zeggen. En ik herken zo'n mensen uit 1000, ook al laat ik het misschien niet altijd zien, I got my eyes on you haha. Waarom iemand anders naar beneden halen omdat je jezelf niet goed in je vel voelt ? 

Bezoekers aantal stijgt niet snel genoeg naar mijn goesting. En eigenlijk heb ik geen recht van klagen, ik heb ondertussen bijna 1500 facebook likes, meer als 2000 volgers op instagram en rond de 5000 bezoekers per maand op nog geen jaar. Maar dit gaat gewoon niet snel genoeg voor mij omdat ik weet dat het sneller kan ! 

Writer's block. Soms is inspiratie zoeken enorm moeilijk, op een gegeven moment ben je gewoon uitgeschreven en daar heb ik vooral de laatste dagen enorm last van. Enja.. Wat moet je dan ..? Gewoon afwachten tot je weer eens inspiratie krijgt denk ik dan.

Zo zijn er nog 1000 punten die ik kan aanhalen, maar ik wil niet de negatieveling uithangen natuurlijk. Ik ben wel super benieuwd wat jullie positief en negatief vinden aan bloggen ? 
Ah ja, nog een negatief puntje : Hoewel mijn blog wel vaak wordt bezocht krijg ik nog super weinig reacties haha #frustraties. Achja, sommige van jullie reageren vaak op mijn facebook pagina en dat vind ik al even leuk ! ;-)

-XOXO- An

Follow me on : InstagramFacebook and Bloglovin'. 

8 opmerkingen:

 1. Echt fustrerend ook als je followers verliest 🙄 Maarja, can't keep everyone happy... super post An! Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. blij dat ik je heb leren kennen en wel via een andere blogster (dus toch) .. doe zo verder en vooral faster, harder en stronger !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Dominica voor je reactie ! Ik ga zeker nog even doorgaan hoor ;-)

   Verwijderen
 3. Alle punten die je beschrijft, zijn heel herkenbaar, zowel de positieve als negatieve! Leuk geschreven en goed bezig als ik lees hoe snel je bent gegroeid als blogger in zo'n korte tijd! Inspiratie voor mij, aangezien ik nog maar een maandje bezig ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie, ik heb eens een kijkje genomen op je blog en dat komt zeer goed ! Ik heb 1 van je receptjes gedeeld op mijn facebook pagina. xx

   Verwijderen
 4. Die frustratie snap ik! Ik heb ook dikwijls dat ik denk, allez nu heeft ze toch een superlook gemaakt waarom wordt die nu ni gefeatured?! En tis inderdaad soms een harde wereld, net daarom dat ik vond dat jij anders was / bent en andere toch de spotlight gunt. Heb nog geen bloggers gezien die dat doen... haha en dat van die dt regel, grappig ;). Soit, keep up the good work! Goe bezig! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja soms is dat enorm frustrerend.. Maar ik geef niet op in ieder geval, daar doe ik het te graag voor. :-) x

   Verwijderen