1 februari 2017

Tips als je psychische problemen hebt.


1 van de moeilijkste vragen die ik kreeg toen ik inspiratie vroeg aan jullie voor mijn blog was : Kan je tips geven voor als je psychische problemen hebt.. Met mijn handen in mijn haar begon ik te denken hoe ik dit kon doen.. Hier zijn we dan.
Hoe kan ik in Godsnaam andere mensen tips geven over iets waar ik soms zelf nog geen blijf mee weet ? Jullie denken allemaal dat ik zo sterk ben etc, en dat begrijp ik, zo kom ik over. Maar onthoud vooral dat zelfs ik ook moeilijke dagen heb.


Een 2 tal weken geleden was ik mijn medicatie 2 dagen achter elkaar vergeten. ( Ik neem momenteel nog medicatie om mijn emoties stabiel te houden . ) En joh, dat was feest. Ik was emotioneel, jankte voor niks en de wereld was tegen me, ik liep in een drol op straat en dat was letterlijk even de druppel, nu moet ik daar enorm mee gieren uiteraard. Tot ik besefte dat ik mijn medicatie was vergeten, dan was mijn reactie letterlijk ; " Ahja oeps hihi. " Ik heb ze toen genomen en de dag erna was alles terug ok.

Dus maak jezelf geen illusies, ik ben ook maar een mens.

Welke tips kan ik jullie geven ? 
Relativeer.

Laat alles op je afkomen en stel jezelf de vraag, wat is het ergste dat er kan gebeuren ? 

Ik ben zelf iemand die zich mentaal overvol kan voelen als ik verschillende afspraken heb op 1 dag. Zéker omdat ik een hekel heb aan te laat komen. Ik woon in Antwerpen, dus het verkeer hier zit ook niet altijd mee. In het verleden maakte ik mij enorm druk als ik ook maar 2 minuten later vertrok dan voorzien, dan werd ik al misselijk van de stress. Maar.... Maken andere mensen zich ook zo druk als jij staat te wachten ? Nope.. Stel jezelf de vraag, wat is het ergste dat er kan gebeuren?? Daarbij dit specifieke voorbeeld van " te laat komen ". 

Wat gebeurt er als ik te laat kom ? Niks. In het ergste geval verzet je je afspraak, verontschuldig je jezelf, of je doet zoals een ander. Niks. Wat gebeurt, dat gebeurt.

En zo geld het voor alles. Loopt er een examen niet zoals het hoort ? Ok, da's rot, en soms kan dit enorme gevolgen hebben. Maar laat het op je afkomen, wat gebeurt, gebeurt. Volgende keer beter. Jezelf fysiek druk maken gaat toch niets helpen.Praat.

Communiceer met de mensen om je heen. Met de 1ne persoon gaat dit al gemakkelijker als met de andere, maar dat moet je voor jezelf uitmaken. Maar communicatie is echt key. Zoek een vertrouwenspersoon om je hart bij te luchten, dat helpt bij mij toch altijd.

Let op, doe dit niet op de momenten dat je zelf voelt dat je er geen behoefte aan hebt, maar enkel op de momenten dat je voelt dat je het beste communiceert. Dan heb je er het meeste aan.

Zoek een uitlaatklep

Ikzelf ben bv een goed voorbeeld. Mijn uitlaatklep is mijn blog. Hier kan ik af en toe is goed ranten tegen jullie, en ik geniet enorm van jullie reacties en privé berichten. Ik ben bijvoorbeeld lid van een groep op Facebook genaamd " Beauty squad " en de liefde en erkenning die ik in die groep krijg verwarmt mijn hart echt enorm, iedereen is daar zo lief voor mij, sommige zeggen zelfs dat ze naar mij opkijken. Dan trek ik wel ogen, want er is letterlijk niets om naar op te kijken haha.

Ik ben die meisjes 1 voor 1 zo dankbaar, want ook ik word daar enorm gelukkig van.

ZING !

Soms denk ik bij mezelf, als hier nu een microfoon zou hangen, dan ben ik gescheten. Vooral in mijn auto houd ik ervan om even lekker los te gaan. Ik heb nu een nieuwe auto sinds kerst en daar kan ik mijn muziek lekker luid in zetten en mee kelen als een varken dat anaal verkracht wordt met een cactus.

Ik voel me op dat moment dan ook wel Beyoncé maal 10.
Tip : wees zeker dat je raam gesloten is. Of weet je wat ? Ook al staat je raam open, laat jezelf maar even lekker gaan. ;-)

Breng structuur in je leven

Ik weet hoe moeilijk het is als je in de put zit om uit je bed te komen. Het liefst lig je er gewoon dagenlang in, lekker te stinken in je eigen lijfgeur etc. Maar geloof mij, dat zal je écht niet helpen. 

Sta op, verfris jezelf, maak jezelf mooi en kom de deur uit ! Ook al moet je alleen op stap, DOE HET ! 
Trek jezelf uit die put waar je in zit & enkel en alleen als je het zelf wil, kan je het ! Happy thoughts ! 

Er is niets zo deprimerend dan heel de tijd tegen jezelf te zeggen ; " Ik ben depressief, ik ben verdrietig, ik zie het niet meer zitten. " 

Daar word je gewoon ook depri van.. Sla met je vuist op tafel en zeg tegen jezelf ; Ok, luister, het is goed geweest, jij gaat nu met je lamme reet uit je zetel komen, en genieten van het leven dat je hebt gekregen ! 

En eh, doe dat dan ook wel effectief hé ;-).

Zo kan ik nog wel even doorgaan hoor.. 
Onthoud goed : It's all about mind-set.
Think happy = Be happy !

Meer van deze posts ? Laat maar weten, ik kan ALTIJD inspiratie gebruiken, want ook ik ben maar een mens die soms een " Ikbenvandaageenleeghoofddag " heeft. :-)


-XOXO- An

Follow me on : InstagramFacebook and Bloglovin'. 

1 opmerking:

  1. Als iemand die zelf enorme zware jaren heeft en ook worstelt met depressie/psychische problemen is het fijn dat je er zo eerlijk over schrijft. Ben blij dat het met jou beter gaat, verdien je ook echt! Hoop dat, het bij mij ook snel wat beter gaat. x

    BeantwoordenVerwijderen