10 januari 2017

Tips om jezelf beter in je vel te voelen.


Hoe zorg je ervoor dat je het beste uit je zwakheden haalt ? En hoe je een productievere versie van jezelf wordt ? Het is allemaal niet zo moeilijk als het lijkt.
I'm all about feeling good. Om eerlijk te zijn, loop in de laatste 2 weken iets minder gelukkig en een beetje down rond. Een beetje gefrustreerd en lastig, ik denk dat het te maken heeft met de winter prik, maar laat het zo zijn, ik ben er zeker van dat er weer een betere periode aankomt. En dat is eigenlijk al mijn eerste tip.

Na regen, komt zonneschijn ! 


Voel je je even wat slechter ? Heb je het gevoel dat alles niet echt loopt zoals jij het wil ? Laat het zo zijn. Probeer niet over te lopen van zelfmedelijden, maar weet dat het wel weer beter zal gaan. Het leven is nu eenmaal zo, dat het niet altijd kan gaan zoals jij wil. Kom je er echt niet uit ? Doe er dan zelf iets aan. Omring jezelf met positiviteit, en probeer vooral routine in je dagelijks leven te houden. Dit is voor mij persoonlijk heel belangrijk, vanaf ik mijn routine verlies, verlies ik mijzelf een beetje. Sta tijdig op en pluk de dag, doe iets nuttig.


Leer lachen met je slechte punten en omarm ze.


Als je toegeeft aan je zwakhedent, en ze leert omarmen, heb je al half gewonnen.

Ik kan niet dansen. Maar echt niet. Dit is 1 voorbeeld van vele zaken waar ik niet goed in ben, maar ik heb ermee leren leven, en ermee leren lachen. 
Ik ben een tijd gaan fitnessen met een vriendin, en daar ben ik erachter gekomen dat ik letterlijk 2 linker poten heb. In plaats van mezelf slecht te voelen omdat iedereen naar me keek, ben ik mezelf gewoon beginnen uit te lachen. Ik kan niet fitnessen, ik kan niet dansen, als ik groenten moet schellen schiet er niets meer van die groenten over. Let it be, lach ermee, en focus je op de zaken waar je wél goed in bent. Niet iedereen kan overal goed in zijn, voel je niet slecht als je faalt in iets, maar wees trots omdat je het hebt geprobeerd.

Als iemand mij wijst op mijn slechte punten, dan ga ik mezelf niet awkward zitten voelen, maar dan is mijn antwoord : je hebt helemaal gelijk, en je punt ? ;-)

Omarm de dingen waar je niet goed in bent, maar omarm ook alles waar je wel goed in bent.


Complimenteer anderen


Er is niets zo zalig dan iemand anders een compliment geven. Veel mensen zullen proberen om andere naar beneden te trekken omdat ze zich slecht voelen, maar daar doe ik niet aan mee.

I will stare the crap out of you. Yep, ik kijk meer naar vrouwen hun instagram, dan naar mannen hun instagram, does that make me gay ? Nope. En ik zal het dan ook zeggen ; " Jij bent hier zo goed in, volhouden ! " of " You're so pretty, I almost want to date women. " 

Maar het dan ook menen. Ik ga mijn energie niet steken in negatieve opmerkingen te geven over anderen, maar ik ga mezelf voeden met positieve energie om die mensen hun dag nét ietsje beter te maken.

Een écht zelfzeker persoon kan iemand anders complimenteren zonder er moeite mee te hebben. 

Trek je niets aan van iemand anders zijn kritiek.


Laat jezelf niet naar beneden halen door kritiek van iemand anders, en wéét waarom je doet, wat je doet. Iedereen heeft recht om zijn mening te geven, tuurlijk. Er zijn al mensen die hun mening hebben gegeven op mijn blog, en dat mag. Maar dat is bij mij 1 oor in, ander oor uit. 

Vind je dat ik teveel make up draag ? Ok, en ? Vind je mijn haar niet mooi ? Ok... Dus ? Moet jij weten, maar aan jou kritiek heb ik niets. Die mensen hebben meer problemen met zichzelf dan jij met jezelf. 


We zijn allemaal mensen van vlees en bloed


Als je je slecht voelt over iets zichtbaar, houd er dan rekening mee dat ieder persoon wel iéts heeft waar ze zich slecht over voelen. Niemand gaat die puist merken op je neus, of merken dat je ogen ongelijk staan. De kans is groot, dat de andere personen in de ruimte exact hetzelfde denken over zichzelf.

En als je jezelf perfect vind ? You go Glenn coco. 

Niet iedereen kan je vriend zijn & dat is ok.


Ik heb een hele sarcastische humor. Er zijn mensen die dit niet begrijpen en er niet mee overweg kunnen, en dat is ok. Ik ga hiervoor mijn sence of humor niet veranderen, want dat is wie ik ben. Er zijn mensen die hier om kunnen lachen, en er zijn mensen die hier niet mee om kunnen, let it be. 

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips, ze hebben mij in ieder geval veel geholpen om mezelf beter in mijn vel te voelen. 


-XOXO- An

Follow me on : InstagramFacebook and Bloglovin'. 

4 opmerkingen:

 1. Nicely said & So true!
  Ik moet toegeven dat het de eerste keer is dat ik een blog van jou gelezen heb, alle andere die ik zag passeren heb ik wel geliket omdat ik bewondering heb voor de passie waarmee je persoonlijke punten aankaart en bespreekbaar maakt. Een 'must do' naar mezelf toe is om meer tijd te maken voor het lezen van deze interessante blog!
  Well done! You go An coco! ;-)
  Xxx
  Tatjana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tips! Ga ik zeker aan denken tijdens mijn winterdip! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie tips! Ik heb zelf ook sarcastische humor, vaak snappen mensen dit inderdaad niet nee. Soms wel jammer maar ach, so be it!

  BeantwoordenVerwijderen