2 januari 2017

Online shopping tips.


As you may or may not know, is deze blondie addicted to shopping. Jammer genoeg is er voor mij op 1 januari een no buy ingegaan. Maar desalniettemin deel ik heel graag mijn online shopping tips met jullie !
Ben je bang om online te shoppen ? Bang dat je pakketje niet aankomt ? OF dat je een verkeerde maat besteld van dat mooie kleding stuk ? 
Of simpelweg je verkeerde kleur foundation, als je dit online koopt ? 
Have no fear, I'm here :-) !

Ik heb alle fails al meegemaakt, dus ik kan er enkel maar uit leren, here are my tips.

Kleding 


Ken je het ? Je shopt online voor een leuk topje, of een toffe trui, en dan komt het aan bij je thuis, is het 10 maten te klein en lijkt het nog niet in de verste verte op wat er op die afbeelding stond.
Hier zijn een paar zaken waarmee je kan voorkomen dat je verrast wordt aan de deur en blij kan zijn als je het aankrijgt.

Size charts :
For example, Boohoo.com is 1 van mijn favoriete sites om te shoppen. De kleding is goedkoop, simpel maar toch mooi. Maar God die maten zijn een ramp ! Soms vallen ze klein, soms vallen ze groter. Daarom is het het beste dat je jou maten goed kent. Ken ik de mijn ? ik heb bewust gekozen om ze niet te kennen haha, dat zou net iets te confronterend zijn. 

Maar zo ben je er wel zeker van dat het kledingstuk past.

Kijk welke maat het model draagt


Jammer genoeg staat dit niet overal vermeld, maar bij de meeste kledingstukken dus wel.


Bij details & care zie je in de laatste zin staan, Model wears UK size S/M. Gezien een model meestal super slank is, en ik niet, ga ik ervan uit dat ik een maat M/L nodig heb. De trui die ik hier heb staan als voorbeeld, heb ik in mijn bezit, en dat is inderdaad een maat M/L en die past perfect. Ik voel me er niet slecht over want Boohoo valt klein uit haha.


Hou er rekening mee dat een model, een model is !


En daarmee bedoel ik : Een bedrijf betaald veel geld om een knap model dat hun kleding zal showen op een zo mooi mogelijke manier. Een model is mooi, groot, slank en daar past zowat alles bij. Als je dus twijfel gevoelens hebt over een kledingstuk bij een model. Niet kopen. 

Liever een maatje te groot, dan een maatje te klein


Twijfel je na de size chart en de maat van het model toch nog ? Maar vind je het kledingstuk toch te mooi om te laten liggen ? Twijfel je tussen een Small of medium ? Neem dan de medium. Je kan altijd beter een maatje groter nemen dan een maat te klein. Ik spreek uit ervaring. 
Oversized clothing is tegenwoordig toch in, OF je kan aan je grootmoeder vragen om het in te korten of te verkleinen.

Iets uitrekken is jammer genoeg moeilijker.

Laat je niet misleiden.


Je kent het wel, die websites op Facebook die overdreven veel advertenties doen, voor onrealistische zaken. 9/10 zijn het niet eens hun eigen foto's waar ze mee adverteren. Blijf dus best bij erkende shops. Als je nog twijfelt kan je altijd de naam van de shop ingeven in Google met " Review " erachter. Hoewel dit ook niet altijd legit is. Ik lees bijvoorbeeld enorm slechte reviews over de site Beautybay, maar van de 10 keer dat ik er heb besteld, is het 10 keer goed gegaan. Jammer genoeg doen er gewoon niet veel mensen de moeite om een goede review te schrijven, waar ik zelf ook schuldig aan ben.

Stel jezelf vragen


Hoe ga ik het dragen ? Hoe ga ik het combineren ? Koop het niet enkel omdat het mooi staat, maar stel jezelf al in het stuk voor.

Heb ik het nodig ?


Bij deze vraag moet ik vooral enorm lachen. Ik weet nog dat een vriendin in mijn kleerkast keek en zei, jij hebt allemaal dezelfde zaken in verschillende kleuren.. Ja dat is dus niet de bedoeling.

Make up online shoppen


Je juiste kleur kiezen.


That's tricky.. Zéker als je een foundation online wil kopen. Het is allemaal al zo duur, en als je dan een kleur krijgt die jou helemaal niet past dan wil je toch even lekker alles bij elkaar vloeken.

De eerste stap, is om je ondertoon te kennen. Hier kan je bepalen wat jou ondertoon is.
Alle foundations hebben een verschillende ondertoon die ze ook altijd vermelden. 

Neem nu deze foundations van Make up forever. Zij hebben zo gigantisch veel keuze aan kleuren, dat ik ook niet weet waar of hoe te beginnen. Op deze moment is google ook je beste vriend.


What in heavens name wil Y205 en R210 zeggen ? Nou ga gewoon lekker googelen.. En uiteindelijk is the outcome vrij logisch, Y = yellow base, R = Red base, en de 2 is het lichtste en 5 het donkerste.

Ja lekker, nu weet ik nog niet welke kleur ik heb.. Nee, maar je kent je ondertoon. In mijn geval is dat Y, dus dat is al 50% minder om uit te kiezen.

Simpel, google again, maar nu ga ik gewoon kijken, make up forever HD foundation swatches, en daar kan je dan de verschillende kleuren, geswatched zien.Et voilà.
Als je nu ECHT zeker wil zijn, dan koop je'm best in de winkel haha.

Shop slim


Eigenlijk is dit heel slecht van me, want het is geld uitgeven dat ik niet, of nog niet, heb. Bij boozyshop bijvoorbeeld kan je achteraf betalen. Dat wil zeggen je betaling doen binnen de 14 dagen. Meup, ik word op de 25ste betaald, dus als ik dan de 15de iets bestel, dan moet ik ten laatste 29ste betalen..
* How to recognize a shopaholic * hahaha ik moet hier zo enorm hard om lachen..
Maar niet enkel om de reden dat ik nog niet hoef te betalen doe ik dit, maar bijvoorbeeld als je product niet aankomt ? Dan heb je tenminste nog niet betaald. 

Zo, ik hoop nu dat jullie hier iets aan hebben en met een minder bang hartje aan je online shopping kunnen beginnen. Ik ga nog wat janken in een hoekje omdat ik een no buy heb.

-XOXO- An

Follow me on : TwitterFacebookBloglovin' and Instagram. 

1 opmerking: