6 januari 2017

Mijn ervaring met botox / Deel 2Die eerste lijntjes.. Die eerste tekenen van veroudering.. We stellen ze allemaal liefst zo lang mogelijk uit, en of jullie het nu geloven of niet, maar zelfs als 25 jarige ben ik daar al enorm mee bezig.

Toen ik in April ben beginnen bloggen, was mijn blog nog in het Engels en schreef ik hier al een uitgebreid artikel over. Maar die is ergens in de verhuis van mijn blog verloren gegaan. Wat ik niet erg vind, want nu kan ik hem opnieuw maken, in mijn eigen taal ! Daarom heb ik het deel 2 genoemd. 

Waarom botox ? 


Kijk, ik ben 25 jaar, wat niet oud is, maar naar mijn mening had ik al veel te veel rimpels waar ik me niet goed bij voelde, dit is vooral mijn eigen schuld. Ik was van mijn 15 tot 20 verslaafd aan de zonnebank. Ik ging zeker 1 tot 2 keer per week om een mooi kleurtje te hebben.. Dat kleurtje was er zéker en vast, maar daar zag ik na een paar jaar ook het resultaat van. 

Niet enkel de zonnebank was hier de duivel, maar ook de slechte gewoonte die ik toen nog had : Roken ! 
Bah, ik mag er niet aan denken dat ik zo lang heb gerookt.. Als ik nu naar mensen kijk die roken, dan zie ik dat echt zo duidelijk aan hun huid.. Ze zien er gewoon zoveel ouder uit dan dat ze zijn.. Als jij deze slechte gewoonte hebt, stop er dan mee voor het te laat is.. Of je kan net zoals mij aan de botox haha.

Ik wil met dit artikel ook niemand aanzetten om botox te laten uitvoeren. Ik heb het voor mezelf gedaan omdat ik me er gewoon beter bij voel.

Niet overdrijven


Het is vooral mijn bedoeling niet om hiermee te overdrijven. Ik laat het enkel in mijn voorhoofd doen waar mijn rimpels het "grootst" waren. Ik begon mij er écht aan te ergeren als ik net met make up begon te experimenteren, en ik merkte dat mijn foundation in die rimpels boven mijn wenkbrauwen kropen. Ugh.. Zo frustrerend vond ik het ! 

Momenteel ga ik het ook enkel bij mijn voorhoofd houden, want ik wil mijn gezicht nog kunnen bewegen. I know, ik heb al wat laten doen aan mezelf.. Maar dat is enkel om mezelf beter te voelen, ik schaam me ook niet om hiervoor uit te komen.

Ik heb ook al kraaienpootjes rond mijn ogen en lachrimpels. Maar die zijn miniem.. Ik ben een mens van vlees en bloed en moet er maar mee leren leven dat dit vroeg of laat erger gaat worden.

De botox zelf.

Toen ik mijn artikel vorige keer had geschreven was ik nog maar 1 maal gegaan, en was mijn eerste ervaring alles behalve goed, ik heb daar toen 4 uur moeten wachten voor 6 mini prikjes die op 5 minuten gedaan zijn. Gelukkig is dat niet meer gebeurt en kan ik telkens na maximum 10 minuten wachten naar binnen ! :-)

Doet het pijn ? Mwoah.. Het zijn kleine venijnige prikjes, maar pijn doet het zeker niet. Laser-ontharing.. Dat doet pijn :-) Echter vind ik dat ze de vrouwen op hun campagnes wel eens mogen veranderen. Het zijn altijd lachende vrouwen, maar echt blij word ik van die naald in mijn voorhoofd ook niet hoor..

Prijskaartje
Dat varieert echt van plaats tot plaats.. Ik ken plaatsen waar je €150 per zone betaald, terwijl ik bij Carpe ( in Antwerpen ) €120 betaal voor heel mijn voorhoofd + fronsrimpels..Het resultaat.

De eerste dag merk je weinig. Het eigenlijke resultaat zie je na zo'n 2-3 dagen, en om eerlijk te zijn is het de eerste weken wel intens. Ik kan mijn wenkbrauwen NIET meer bewegen. Die zitten vast, maar écht vast.
De laatste keer had ik gevraagd om het iets minder intens te maken, maar zelfs dan nog kon ik ze amper bewegen haha.
Het goede nieuws is dat de rimpels echt wel verdwenen zijn. Ik ben super strak haha.

Het eigenlijke resultaat blijft zon 3-4 maanden. Ik heb in de wandelgangen gehoord dat Carpe hun producten zou verdunnen met water, echter weet ik niet wat hiervan waar is.. Misschien dat ze daarom zo goedkoop zijn ? I have no idea.

In ieder geval, ik ga hier niet mee overdrijven, maar zolang ik vind dat het nodig is ga ik wel blijven terug gaan. Het is natuurlijk ook niet goedkoop, en ik geef persoonlijk mijn geld ook liever aan andere zaken, maar hey, wie mooi wil zijn moet pijn lijden, en vooral veel geld uitgeven haha.

-XOXO- An

Follow me on : TwitterFacebookBloglovin' and Instagram. 

4 opmerkingen:

 1. Make up en rimpels gaan zeker niet goed samen, dat merk ik ook. Ik heb ook rimpels op mijn voorhoofd, maar nog geen behoefte voor botox, al zou willen dat de rimpels weg zijn...hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja het werd echt een ergernis van mij. dus ik deed het gewoon haha !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet zeker dat de botox van Carpe niet goed is! Met water verdund weet ik niet maar zeker een slechte kwaliteit! Laatste keer had ik na een maand en een week terug rimpels! Carpe vertelde me dat ze na een maand niets meer konden doen, enkel een nieuwe afspraak maken (lees na een maand en een week was de botox VOLLEDIG weg!!) Carpe suckt gewoon :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei amai da is heel frustrerend :( bij mij is het resultaat elke keer wel goed.. voor een 3-4 tal maand en dan is alles weer foetsjie .. ben je al eens op een ander geweest ?

   Verwijderen