24 januari 2017

Fysieke resultaten na 4 jaar Herbalife en Antidepressiva // Mijn ervaring


Ondertussen is het bijna 4 jaar geleden dat ik begon met mijn Herbalife dieet en stopte met antidepressiva, fysiek was hier héél veel van te zien, zaken waar ik me alles behalve goed bij voelde, maar tóch wil ik het delen ! Klaar voor de shock ?

Mijn blog is 100% eerlijk, dus je kan er zeker van zijn dat ik hier geen kul ga verkopen / ga liegen om jullie te overtuigen. Oh by the way, over verkopen gesproken, ik verkoop geen Herbalife, en verdien dus aan deze blogpost geen hol, buiten misschien een pak slaag van sommigen. :-)

Er zijn zoveel verschillende meningen over Herbalife, en dat begrijp ik, that shit's expensive ! Maar voor mij werkt het, en ik ben er tevreden over, dus meer moet dat niet zijn !

Gewichtstoename


Toen ik een 4-tal jaar geleden zomaar even 15 KG was bijgekomen van antidepressiva ( Sipralexa ), voelde mij ik mij een enorme papzak, ik was van 60 Kg, naar 75 KG gegaan. 

Voor 1M76 te zijn valt dat al bij al nog mee, maar ik voelde mij toch een groot michelin mannetje, zeker omdat ik eerst een stekkenbeen was. Ik weet niet of het effectief van de medicatie zelf was dat ik zo heavy was bijgekomen, of van het feit dat ik mezelf volpropte omdat ik gedrogeerd was van de medicatie.

Ik at ook altijd brood, en DAT was voor mij vooral de boosdoener. Buiten het feit dat ik hiervan opblies als een ballon, konden mijn darmen hier ook nog eens niet tegen. Ik heb PDS, dus het was na een snede volkorenbrood ook altijd feest. Yup, yum.

Ik dacht, laten we dan wit brood eten, daar zitten niet zoveel granen in. Maarja, daar blies ik al helemaal van op.

Ik zat niet meer goed in mijn vel. Daar kwam het op neer. Ik stond dan ook nog eens VOL met acne, waardoor dat een blinde waarschijnlijk een heel verhaal kon lezen vanop mijn voorhoofd..

Voor antidepressiva : 
Tijdens AD

Zoals je ziet was het contrast some heavy shit. Ik was content, had relatieve rust in mijn hoofd door de medicatie, maar ik voelde me niet goed in mijn vel en alles behalve aantrekkelijk. 

Dus op een gegeven moment trok ik aan de noodrem, ik was het beu ! Ik zat toen in een " stabiele " relatie ( dat dacht ik op die moment toch ) en ik vond mezelf sterk genoeg om de medicatie af te bouwen en aan mijn lijn te beginnen werken.

Psychiater & coach contacteren.


De eerste stap was mijn psychiater contacteren en informeren of ik mocht afbouwen. Hij maakte daar geen probleem van en vond zelf dat ik er ook wel klaar voor was, zo gezegd, zo gedaan. 

Ik nam, dacht ik, anderhalf pilletje per dag en begon zo stilaan af te bouwen naar 1, dan naar een half, dan naar een kwart en dan stoppen. Dit was ook niet zonder een bluts en een buil haha, ik denk dat mijn partner met momenten niet wist wat hem overkwam. In elkaar storten voor de kleerkast en beginnen huilen omdat niets me nog paste.. #dramaqueen. Dat ging gelukkig ook over, en nu kan ik er enorm om lachen.

In die tijd had ik ook contact gekregen met een coach van Herbalife, ik weet niet meer hoe ik er toen bij terecht was gekomen. Maar dus, ik maakte een afspraak om een proefpakketje te proberen. 

Ondertussen begon ik de medicatie wel af te bouwen, maar dit duurde wel een 2 tal maanden voor ik er van af was.

Herbalife

Uit het proefpakket constateerde ik dat de shakes écht niet mijn ding waren, maar ik moest. Ik wou koste wat kost 10 kg afvallen, al was het het laatste wat ik deed. Ik vind het niet lekker. Punt uit. Maar het is te drinken, ik krijg het door m'n strot en zal dus doorzetten.

Dus ik bestelde 2 potten, de thee, de multivitaminen, vezels en de aloe vera.

Het was een paar weken zoeken, en vooral in het begin héél zwaar om mij hier enkel aan te houden en mijn vreetbuien onder controle te houden. Because this bish loves too eat..

De eerste week kom je trouwens ook wat bij, omdat je lichaam al het vocht enz ophoudt. 

De eerste 2 weken was ik al gelijk 3 kg kwijt, uiteraard was dit puur vocht, maar dat is wel een enorme motivatie om door te zetten.

Ook verdween ALLE acne na 1 week.. Ik begrijp nog steeds niet hoe dit kan, maar het is wel een vaststaand feit. Ik had een jaar lang een dermatoloog bezocht, en medicatie genomen, maar niets hielp.. En ineens, poef, alles weg..

Sport ? NAH

Ik heb 0.0 conditie. Een toertje rond de blok in de buurt & ik lig KO voor mijn deur te smachten naar adem. Ik heb het al 10000 keer geprobeerd, maar het lukt me gewoon niet. Het enige wat ik wél kan en graag doe, is zwemmen. Dus ik ging gewoon 2-3 keer in de week baantjes trekken in het locale zwembad. Buiten op Zaterdag ochtend, daar was ik al rap achter dat alle kleuters en peuters ook gingen zwemmen dus voor de veiligheid van de kinderen ben ik daar maar mee gestopt.

Na 2 maanden had ik mijn doel al bereikt. - 10 KG.. Het ging zo rap !

Ook had ik GEEN acne meer, mijn darmen functioneerde terug zoals behoren en ik voelde mij al vele fitter en gezonder.

Als ik 's middags brood at, dan plakte ik rond een uur of 15 met mijn kop op mijn bureau mijn uiterste best te doen om niet in slaap te vallen. dat is voorbij, ik spring en dans nu in de namiddag door de kamer, tot grote spijt van mijn collega's soms.

Hoe ik 't vandaag doe?

4 jaar later drink ik nog steeds 2 shakes per dag, ' s morgens en 's middags, omdat mijn darmen nog steeds overhoop liggen als ik iets anders eet.. Is het duur ? Mja.. Ik heb ondertussen al -20% korting omdat ik het al zo lang doe, maar het blijft veel geld.

1 Pot shake kost +- 30 € en ik kom daar ongeveer een maand mee toe.
Als je brood en beleg koopt ben je volgens mij wel meer kwijt..
Verder van de multivitaminen etc gebruik ik niets meer, hoewel ik dit wel zou moeten doen.

Augustus 2016

Ondertussen ben ik wel weer wat bijgekomen omdat ik mezelf gewoon echt volprop met snoep, maar al bij al blijf ik wel op gewicht. 
Ik schommel nu rond de 70 KG.

Het is mij ook opgevallen, dat ik sinds mijn herbalife dieet niet meer ziek ben geweest. Ik heb geen griep meer gehad en voel mij vele gezonder.

Als er interesse in is dan kan ik nog een heel uitgebreid artikel maken over Herbalife en de medicatie apart, maar ik denk dat dit artikel nu al wel lang en uitgebreid genoeg is.

Raad ik herbalife aan ? Als je echt hardcore bent, en kan leven van 3 shakes per dag, is het aan te raden om af te vallen. Als je gewoon op gewicht wil blijven en gezonder wil leven, dan raad ik het wel aan ! Mijn mama is er zomaar 13 kg van afgevallen :-) ! 

Verder is dit natuurlijk 100 % persoonlijk, iedereen heeft hier andere ervaringen mee.

Heeft er nog iemand ervaring met Herbalife ? -XOXO- An

Follow me on : InstagramFacebook and Bloglovin'. 

5 opmerkingen:

 1. Ik heb ervaring met Herbalife omdat ik niet anders kon. Ik ben 2 jaar geleden gevallen met mijn fiets en had mijn kaak en enkele tanden gebroken, feest! Om mijn kaak terug in orde te krijgen hebben ze mijn tanden 3,5 weken met een beugel vastgezet, ik kon dus lekkerlijk mijn mond niet meer opendoen -_- Ik heb in die weken enkel en alleen op herbalife shakes geleefd en ben toen 10kg afgevallen. Nu dat op zich is niet zo bijzonder denk ik als ge zo lang niks "vast" eet. Maar wat ik nog altijd zot vind is dat ik nu, bijna DRIE JAAR later, nog altijd niks terug ben bijgekomen. Ik eet alles wa ik wil, heb die shakes sindsdien nie meer aangeraakt en de enige sport die ik doe is achter de vuilkar en op containerparken lopen voor mijn studentenjob. Dus voor mij was Herbalife echt een positieve ervaring haha, maar ik denk dat ik een uitzondering ben :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ann
  fijn om deze ervaring te delen, eerlijk en oprecht en ik kan dat alleen maar bevestigen. Je bent bij ons terecht gekomen en we hebben samen naar een oplossing gezocht en gevonden. Inderdaad door de voeding te gaan gebruiken is je huid pakken verbeterd en je voelde je er ook stukken beter bij.
  Fijn je ervaring hier te lezen. Doe zo verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt bijzonder hoe je lichaam zo kan veranderen van een paar pillen. Ik zou Herbalife wel willen proberen, maar ik vind het wel heel duur. Ik zou het zelf doen om af te vallen, maar ik vraag me dan af als je weer normaal gaat even, of je dan niet alles er weer aan eet? Shakes zijn tenslotte geen 'normale' maaltijden, en ik kan me best voorstellen dat als je bijvoorbeeld weer brood gaat eten tussen de middag, dat alles er dan weer aan zit. Fijn dat het voor jou in ieder geval werkt! Ervaar je een hongergevoel of dat niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. eenmaal je terug eet komt het dubbel en dik terug (-20 lig op 3 maand) en nu het dubbel er weer bij....wie kan heel zijn leven shaken ???? ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmh.. ik vraag mezelf af of je het artikel wel hebt gelezen.... ik shake eerst en vooral omdat het makkelijk is, ik andere voeding niet kan verdragen, en niet om af te vallen .. dus ja.. ik kan wel shaken :) bij mij draait het niet 100% om gewicht, want ik ben me er maar al te goed bewust van dat dit niet ideaal is daarvoor. Xoxo An

   Verwijderen