16 december 2016

Mijn goede voornemens voor 2017


Ieder jaar opnieuw heeft iedereen ze wel. Mijn goede voornemen van vorig jaar heb ik volgehouden, nu is het tijd voor een paar nieuwe voornemens waarvan ik weet dat ik ze kan volhouden !


Vorig jaar ben ik op 1 Januari 2016 stipt om 00h00 gestopt met de slechtste gewoonte die er is ; Roken !

Ik had gerookt van mijn 15 tot mijn 24, met al een paar mislukte pogingen om te stoppen, maar nu was het genoeg geweest. Ik begon meer en meer te merken, dat mensen die roken er ouder uitzien dan ze zijn. En HELL NO dat ik dat wil meemaken ! Dus om 12 AM stipt deed ik mijn laatste sigaret uit & zonder moeite heb ik nu het jaar doorstaan, en ik ben niet van plan om weer te beginnen met deze walgelijke gewoonte !

Ik ga geen goede voornemens nemen waarvan ik weet dat ik ze niet kan volhouden, zoals sporten bv, vergeet het maar. Ik ben de grootste lamzak die er is en laat het voorlopig maar zo zijn.

Deze voornemens die ga ik wel volhouden ( of toch mijn uiterste best voor doen. )Uitgaven


Ik ga meer letten op mijn uitgaven. Ik ga dus verstandiger winkelen. Minder winkelen dat zeg ik niet hé, maar verstandiger ( lacht luidop. )

Het valt me op dat ik veel geld uitgeef aan troep dat ik niet nodig heb, en daar wil ik vooral mee minderen. Zo heb ik bijvoorbeeld veel abonnementen lopen die ik niet eens gebruik. Te beginnen met Basic fit.. Maar ik ben sowieso niet de enige die zo een kaartje heeft en het niet gebruikt.

Dit heb ik al opgezegd, maar ik heb ook een levensverzekering lopen waar ik aan twijfel of het wel bijdraagt aan iets.. Daar ga ik eens over nadenken.

Dit is volgens mij wel een voornemen dat ik kan volhouden.

Sparen

Aansluitend op mijn uitgaven wil ik meer gaan sparen, ik heb al een klein kapitaaltje opgebouwd, maar ik heb een doel gesteld voor mezelf dat ik zéker wil halen tegen eind 2017 en aangezien ik net een nieuwe auto heb gekocht, zal ik even serieus op mijn geld moeten letten ! :-)

Minder snoepen.


Dan toch  iets wat ik misschien niet zal volhouden.. maar ik ga het gewoon proberen ! Zéker de eerste weken na de feestdagen. :-)

Gewoon doen zoals ik bezig ben.


Vooral dit, ik kan van mezelf zeggen dat ik de laatste maanden écht goed bezig ben. Ik ben mezelf, ik werk hard, ik ben gelukkig, dus ik wil dat vooral zo houden.

Als ik 2017 kan doorbrengen zoals het einde van 2016, dan heb ik 2017 al goed doorgebracht ! 

Wat zijn jullie goede voornemens ? 

-XOXO- An

Follow me on : TwitterFacebookBloglovin' and Instagram. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen