13 december 2016

Haal het beste uit je psychische problemen.


Jep, dat kan je ook doen, het beste er gewoon uit halen & de voordelen ervan inzien. Hoe doe je dat ?? Dat probeer ik jullie te vertellen.

Ik kreeg enkele weken geleden een mail van mijn ex, waarin hij mij ( voor de zoveelste keer ) de naam " labiel kutwijf" gaf, en nog andere kracht termen. dit bewijst volgens mij wie van de 2 er nu eigenlijk labiel is, maar daar gaat het hier niet over. De kans is groot dat ik nu slapende honden heb wakker gemaakt & nog zo een mail ga krijgen, maar het kan me gestolen worden. 

Waarom ik dit aanhaal ? Lees maar even verder.

Ik had een heel inspirerend gesprek met een dame dat hij een paar keer op date had gevraagd tijdens onze relatie, waarin ik haar vertelde dat hij me zo noemde. Zij zei letterlijk " Kijk, ik ga je het 1 keer zeggen, je bent NIET labiel, iemand met Borderline heeft zoveel eigenschappen waar een ander alleen jaloers op moet zijn. " 

.... God ja

En dan gaf ze toe dat ze ook Borderline heeft, en nog wel vele zwaarder als ikzelf. Je weet wie je bent, ik weet dat je mijn blogs ook leest, en ik wil je bedanken, want jij hebt me met mijn neus op de feiten gedrukt, dat ik beter verdien. Dankjewel.

Ik schrijf dit met tranen in mijn ogen. Waarom krijgen wij een stempel ? Waarom zeggen ze dat we gek zijn ? Of labiel ? Ze heeft mij weer iets laten inzien. Ik ben BLIJ dat dit mij heeft gemaakt tot de persoon die ik vandaag ben, ik ben BLIJ !! En degene die mij niet kunnen uitstaan, dat is jullie volste recht, maar het is ook mijn volste recht om mijn perfect gemanicuurde middelvinger naar jullie op te steken.

Ja, wij kunnen heel heftig reageren en zijn heel prikkelbaar. Maar dat houd dus ook in, dat wij gevoeliger zijn voor de mooie zaken.

Haal er het beste uit 


Ik had al verteld dat iemand met borderline heel heftig kan reageren op situaties en confrontaties. Waarom is dat iets slecht ? Waarom is het slecht dat je wakker ligt van een situatie ? Zolang je in je achterhoofd kan zeggen tegen jezelf ; " Het gaat over." Hoef je jezelf nergens voor te schamen. Dit is géén slechte eigenschap, maar een goede eigenschap ! 

Als je bijvoorbeeld ruzie hebt met iemand, en je zal er alles aan doen om dit uit te praten, in plaats van koppig te zijn zoals die andere persoon, dan is dat géén slechte eigenschap. Koppig zijn & egoïstisch zijn, is een slechte eigenschap. Jezelf nergens iets van aantrekken, is een slechte eigenschap.

Wij hebben kenmerken, waar een ander alleen maar van kan dromen. Wij kunnen tenminste voelen. Wij voelen de mooie zaken vele harder dan iemand anders. Wij kunnen harder genieten van het gevoel dat ze ook wel eens "geluk" noemen.

Ik schaam me niet meer om wie ik ben. En weet je waarom niet ? Omdat ik er zelf niet voor gekozen heb om de stempel "borderliner" te krijgen. 
Fuck die naam Borderline, ik ben gewoon een mens van vlees en bloed, zoals ieder ander.
Het enige wat anders is aan mij ? Ik geef om alles en iedereen 10 keer zo hard als normaal. 


Waarom zou ik mij daarvoor moeten schamen ? 


Mijn hart breekt als ik een oude man over het straat zie lopen. Dan denk ik bij mezelf ;" Zou zijn vrouw nog leven ? Zou hij gelukkig zijn ? Zou hij pijn  hebben ? Kan ik iets doen ? "
En dan breekt mijn hart, niet wetende dat die man misschien een hurk van een vent is die geen ene moer geeft om iemand anders.

Ik wéét dat mijn hart op de juiste plaats zit, en dat ik het beste voor heb met iedereen. 
Ik zal NOOIT iemand bewust pijn doen, en zal altijd eerst aan iemand anders zijn gevoelens denken en dan pas aan mijn eigen gevoelens. 

DAT is borderline. Wij voelen. Wij ervaren. 
Ja, we denken soms teveel na, maar dan kom je weer terug bij "voelen". Waarom denken we teveel na ? Omdat we het beste willen. 


Borderline is niet slecht. Borderline is goed. 


Haal er het beste uit. Ik heb dat gedaan, en ik ben nu dankbaar dat dit me heeft gemaakt tot de persoon die ik vandaag ben. En op die persoon ben ik trots. En jullie mogen dat ook zijn. Ook al hebben jullie fouten gemaakt, zoals ik dat ook al heb gedaan. 


Wees trots op jezelf.

Ik ben de laatste weken precies een Priester geweest. Forgive me Father for I have sinned.
En zoveel dames die toegaven aan mij dat ze psychische problemen hebben of iemand kennen met psychische problemen. 

Ik zeg het jullie 1 keer, en ik ga het niet nog eens zeggen. Je hoeft je nergens voor te schamen.
De enige die zich moeten schamen zijn de personen die er voor hebben gezorgd dat er een taboe is rond psychische problemen. 

En de personen die zichzelf beter vinden als een ander. Die moeten zich schamen.

Kom ervoor uit, laat zien dat je trots bent op wie je bent, zoals ik dat nu ook doe ! 

Wederom zijn dit allemaal persoonlijke zaken, die ik bezie vanuit mijn eigen perspectief. Jullie hoeven het hier niet mee eens te zijn, dan kan je gewoon op het kruisje rechts boven klikken.

-XOXO- An

Follow me on : TwitterFacebookBloglovin' and Instagram

8 opmerkingen:

 1. Dank je voor weeral een heel mooi geschreven blog. Ik wil zo sterk in mijn schoenen als jij meid, respect. Ik schaam me helaas voor wie en wat ik ben door harde woorden ... .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Tamara, ik sta ook niet altijd zo sterk in mijn schoenen, maar it's all about your mind-set. Ik heb ook al harde woorden naar mijn hoofd gekregen, maar je moet het je echt niet aantrekken. Mensen die je écht kennen weten beter <3

   Verwijderen
 2. Bijzonder om te lezen! Ik heb zelf geen psychische problemen, maar ik vind het taboe dat er op rust eigenlijk heel vreemd. Vaak gaat het om kenmerken die de meeste mensen wel hebben, alleen omdat het heftiger is bij jou dan bij een ander krijg je een stempel en wordt er naar over gedaan, terwijl je inderdaad met of zonder stempel gewoon een mens blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad dat vind ik er ook van, wij zijn niet meer of minder als iemand anders, enkel reageren en denken wij helemaal anders over verschillende situaties. Jammer genoeg zijn er mensen die het nog vele erger hebben als mij en in gedachten sta ik hen bij.

   Verwijderen
 3. super dat je hier mee naar buiten komt. deze kleine stapjes helpen deze kwetsbaarheid meer openheid te creëren. heel erg herkenbaar bedankt voor dit te delen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je reactie is dus wel gelukt ;-) ! Bedankt hiervoor. x

   Verwijderen
 4. Mooi geschreven, ik heb je 'ontdekt' via de facebookpagina The Beauty Secrets. Heb echt respect op de manier waarop je je uitdrukt. Heel fijn dat er iemand openlijk durf te zijn en te praten over psychische items. Zelf heb ik afgelopen jaar een depressieve periode achter de rug. De gesprekken met mijn psycholoog waren heel hulpvol, ik kijk nu ook heel anders tegen psychische klachten en of problemen aan. En zoals jij omschrijft 'En de personen die zichzelf beter vinden als een ander. Die moeten zich schamen.' Daarin kan ik me helemaal vinden. Ik nu al helemaal fan van je :) Keep up the good work xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven, ik heb je 'ontdekt' via de facebookpagina The Beauty Secrets. Heb echt respect op de manier waarop je je uitdrukt. Heel fijn dat er iemand openlijk durf te zijn en te praten over psychische items. Zelf heb ik afgelopen jaar een depressieve periode achter de rug. De gesprekken met mijn psycholoog waren heel hulpvol, ik kijk nu ook heel anders tegen psychische klachten en of problemen aan. En zoals jij omschrijft 'En de personen die zichzelf beter vinden als een ander. Die moeten zich schamen.' Daarin kan ik me helemaal vinden. Ik nu al helemaal fan van je :) Keep up the good work xxx

  BeantwoordenVerwijderen