1 november 2016

Make up borstels voor beginners.


Als beginner is het altijd enorm moeilijk om te kiezen in welke producten je nu eigenlijk moet investeren.. Ik had jammer genoeg niemand die mij hielp en heb een hele hoop miskopen gedaan, ik ga jullie helpen om dit te vermijden en enkel geld te steken in wat je nodig hebt

De verschillende materialen :


Ik kan begrijpen dat het als beginner soms enorm scheel kijken is op al die verschillende vormen, kleuren en materialen, maar uiteindelijk is het niet zo moeilijk als het lijkt.

Er zijn namelijk maar 2 mogelijke materialen die worden gebruikt voor borstels:


Synthetisch haar & natuurlijk haar.
Natuurlijk haar, wat meestal van de schattige geitjes komt, zal het beste werken met poeders. Vloeibare producten zijn niet zo een goede match, aangezien natuurlijk haar dit adsorbeert zal je veel te veel product verspillen.


Synthetische haren werken het beste met beide producten.

Hoe je het verschil merkt ? Dat voel je. Natuurlijke haren zijn zachter dan synthetische haren, en als je er niet uitkomt, kan je het steeds vragen aan de verkoper. ( Meestal staat dit ook aangegeven op de verpakking. )

Tools


Als aller eerste, voor mij het aller belangrijkste ! Ik kan absoluut niet zonder.


De Beauty Blender


Ik gebruik het meeste die van het merk Beauty blender zelf, maar Real techniques heeft een hele goede dupe. Als je hier klikt, dan kom je op de website die deze verkoopt. Hij kost slechts €5.99 en werkt even goed. 
De make up spons moet nat gemaakt worden voor je er product mee aanbrengt. ***

Om foundation aan te brengen is dit mijn holy grail. Hij geeft het meest natuurlijk effect door dat de spons vochtig is bij het aanbrengen en je het echt in de huid kan drukken.

Kabuki brush


Dit is na de beauty blender mijn 2de favoriet om gezichtsproducten aan te brengen. Deze
synthetische haren zijn ideaal om foundation gelijk te verdelen over je gezicht. buiten foundation is het ook ideaal voor poeders. Door dat de haren zo dicht op elkaar staan, krijg je een betere dekking, dus je kan gemakkelijk een goede dekking krijgen met enkel poeder !Mijn favoriete Kabuki brush is die van Sigma.

Big fluffy brushIn principe kan je met een kabuki brush alle soort poeders aanbrengen. Maar omdat je soms je blush of bronzer niet graag te heftig aanbrengt, is zo een borstel wel handig, door de fluffy haren wordt het product luchtig verdeeld en ga je geen harde lijnen krijgen.

Altijd handig dus. Deze borstels kan je overal vinden en hoeft zelfs niet duur te zijn !

Met deze 3 borstels ben je gesteld voor je gezicht. Now let's head over to eye shadow brushes !

Fluffy blending brushEn dan bedoel ik in het specifiek de varianten zoals de Mac 217 borstel. Deze is fluffy en iets breder van vorm, waardoor je perfect oogschaduw kan blenden in je crease. Buiten de crease is deze ook ideaal voor het aanbrengen van oogschaduw op je gehele ooglid.

Bijna ieder merk heeft een variant zoals deze, Mac, Sigma, Morphe, Zoeva....

Pencil brushNu deze is naar mijn mening iets minder belangrijk als je enkel de basics wil doen, maar als je af en toe iets preciezer werkt kan deze wel fijn zijn om in je collectie te hebben. Deze is vooral ideaal om oogschaduw te blenden in je buitenste ooghoek of onder je waterlijn.

Het heeft bij mij heel lang geduurd voor ik een goede had gevonden, de meeste waren veel te stijf en ik kon er eigenlijk niets mee. Die van Boozyshop  werkt naar mijn mening enorm fijn & is enorm betaalbaar, slechts €3.49.

Flat Synthetic brush


Vraag me trouwens niet waarom ik de namen in het Engels opschrijf, ik vind het gewoon leuker klinken als " platte synthetisch borstel ". :-D

Deze gebruik je voor het ooglid. De meeste mensen sprayen eerst een beetje setting spray op deze borstel om de pigmentatie beter te laten uitkomen van bv glitter kleuren of metal oogschaduw.

Buiten oogschaduw kan je hier ook concealer mee aanbrengen op kleinere plaatsen. ( BV om foutjes te corrigeren die je hebt gemaakt. )

Verder heb je nog vele andere soorten borstels die naar mijn mening ook wel hun geld waard zijn, maar die heb je uiteindelijk niet nodig als je enkel de basics wil doen, met de tijd kan je uitbreiden naar meer.

Ben ik er 1 vergeten ? Welke borstels vind jij nog essentieel ?


-XOXO- An

Follow me on : InstagramFacebook and Bloglovin'. 

6 opmerkingen:

 1. Ik ben een echte leek in het gebruik van make up borstels dus weer veel bijgeleerd. Bedankt. Fijn dat dit een Nederlands geschreven artikel was 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn stash is echt een allergaartje, hihi. Ik zou wel meer beautyblenders willen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een super handig artikel voor beginners. Ik herken nog steeds niet het verschil tussen natuurlijk- en synthetisch haar :p Beautyblenders zijn wel zeker een must-have in mijn stash! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk en overzichtelijk artikel! Ik denk dat dit voor beginnende make-uppers fijn is. Zelf heb ik eerst 50 miskopen moeten doen, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel !! Ja 't is voor sommige niet " logisch ". 😂

  BeantwoordenVerwijderen